plannen camper Zuid Engeland

Ja we zijn er uit, wij gaan naar Zuid Engeland met de camper. Het heeft dit jaar wel even geduurd voordat we een bestemming hadden. Maar wat moeten we nu wél en niet plannen als we met de camper naar Zuid Engeland gaan?

Plannen van de camperroute

Bij het plannen van de camperroute dachten we aan Noorwegen, Finland of Engeland. In het voorjaar zijn we met de camper naar Frankrijk gereden en prachtige routes gereden, zoals de wijnroute in de Elzas of de mooie camperroutes in de Vercours. Ook de Ardeche hebben we dit jaar al aangedaan. Dus nu de andere kant op.

Er is zoveel te zien en de keuze is reuze, dus het was thuis toch even een discussie. Met de camper naar Zuid Engeland is altijd een klein gokje in verband met het weer. Op internet is te lezen dat de gemiddelde temperatuur in juli en augustus 21 graden is. Dus een prima temperatuur om te wandelen en te fietsen door het prachtige landschap van Zuid Engeland.

We nemen onze regenkleding mee in de camper zodat we ons niet laten weerhouden door regen om Zuid Engeland goed te verkennen. In Zuid Engeland vindt je schitterende landschappen, mooie kustroutes die met de camper prima te rijden zijn en historische dorpen.

Plannen van een overtocht met camper naar Zuid Engeland

Normaal gesproken downloaden we een route, zodat we een rode draad hebben voor onderweg. We laten ons leiden door het weer en de waan van de dag. Dus niets boeken en gewoon rijden. Maar naar Zuid Engeland zul je toch een oversteek moeten maken. Enige voorbereiding en planning is dan wel nodig als je met de camper naar Zuid Engeland wilt.

Je hebt de keuze uit 3 mogelijkheden als je met de camper door Zuid-Engeland wilt rijden.

  • Met het vliegtuig en in Zuid Engeland een camper huren. Maar dit is voor ons geen optie omdat we onze eigen camper mee willen nemen.
  • Met de veerboot van Calais naar Dover. Er zijn ook andere routes mogelijk, afhankelijk van je wensen en de route die je wilt rijden.
  • Via de kanaaltunnel, een spoorwegtunnel tussen het Franse Calais en het Britse Folkestone in Kent.

De goedkoopste optie is de veerboot of de ferry van Calais naar Dover. Er wordt geadviseerd om wel te boeken in de zomervakanties omdat het dan erg druk kan zijn. We zijn echter al diverse keren met de veerboot naar Engeland geweest, dus nu wilden we wel eens ervaren hoe het is om via de kanaaltunnel te reizen met de camper naar Zuid Engeland.

Met de camper onder het kanaal door naar Zuid Engeland

De kanaaltunnel ligt onder de zeebodem van het kanaal, en op sommige plekken in het traject is het kanaal wel 60 meter diep. Het diepste punt van de tunnel ligt ongeveer 115 meter onder zeeniveau. Het lijkt ons wel een mooie ervaring.

Via een shuttel kun je met de camper door de kanaaltunnel naar Zuid Engeland, in slechts 35 minuten met 170 km/u. De shuttel heeft aan beide kanten een locomotief met daartussen een enkel dek en een dubbeldek. De campers kunnen rechtstreeks op het enkele dek rijden. Dus geen rare hellingen om op te rijden staat op de site te lezen. Wel een geruststelling want de hellingen van een boot zijn soms voor een camper al moeilijk te nemen. (trekhaak van onze camper komt dan op de grond).

De reis van Nederland naar Calais duurt tussen de 4 en 6 uur. Het is voor ons ideaal om een dag van te voren in Calais te zijn om vervolgens ‘s-morgens met de shuttel door de kanaaltunnel te gaan. Wij plannen onze reis met de camper naar Zuid Engeland dus één dag eerder dan het vertrek door de shuttel.

Via eurotunnel.com hebben we onze kaartjes geboekt. De planning voor de camperreis naar Zuid Engeland staat dus vast. Wel even wennen dat er data vast staan met betrekking tot de heen en terugreis. Het is een beetje tegen ons gevoel van het camperleven in, waarin flexibiliteit en vrijheid centraal staan. Onderstaand zie je de boeking van onze overtocht.

planning camper naar Zuid Engeland door kanaaltunnel

Plannen van de eerste overnachting met camper naar Zuid Engeland

Het leek ons wel een goed idee om voor de eerste nacht een camping op Calais te boeken. Je wilt de shuttle ten slotte niet missen. En we hebben geen idee hoe druk het daar is en of er altijd camperplekken beschikbaar zijn. Helaas zijn wij nog steeds gebonden aan schoolvakanties dus in de drukste maand van het jaar is het nog wel eens zoeken.

Camperplaatsen dicht in de buurt konden we niet vinden, wel campings. De eerste twee campings die we probeerden te boeken waren vol. Dus van te voren boeken lijkt nog niet zo’n gek idee.

boeking camping Calais

We hebben een camping gevonden aan zee, en 30 minuten rijden van Calais.

Dit keer gaat onze zoon van 26 mee en de poes. De prijs viel ons nog mee voor een camping op deze locatie.

Moeten we nog meer plannen ?

Nee, in ieder geval geen boekingen. Wel bereiden we ons altijd goed voor op de route. We plannen de route door Zuid Engeland op grote lijnen, we weten waar we ongeveer heen willen. Dat vergt ieder jaar maar 5 minuten!

Voor maar € 10,– download je een kaart van een mooie route met daarbij heel veel bezienswaardigheden. En dat is voor ons echt een must om veel te zien. Je ziet zo veel meer bezienswaardigheden die normaal veelal verborgen blijven.
Download hier een PDF van ZuidWest Engeland, het is een digitale reisgids en bevat 117 bladzijden in pdf formaat met daarbij meer dan 128 bezienswaardigheden. Het is een volledig uitgewerkte rondreis, waar wij regelmatig van afwijken en dus niet geheel volgen. Maar voor ons de ideale leidraad voor een ongeplande vakantie.

Wij hebben de route inmiddels gedownload en de bezienswaardigheden die er in staan staan zijn bijvoorbeeld:

  • Mysterieuze monumenten zoals Stonehenge en Avebury
  • De mooiste stranden van ZuidWest Engeland
  • Vele landhuizen en kastelen
  • Geboorteplek van koning Arthur
  • Schitterende karakteristieke Engelse dorpen en stadjes
  • Natuurparken

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct downloaden van mooie routes
Voor al je camperplaatsen