Pont d árc

Met de camper door Frankrijk

In het voorjaar van 2023 hebben we een camperroute gemaakt door Frankrijk, de Ardéche, de Elzas, en de Vercors. Een heel gevarieerde route, ontzettend veel gezien en gedaan. Maar ook tijd vrijgemaakt om een paar dagen helemaal niets te doen en te relaxen bij de camper.

We hebben 2 weken de tijd om door Frankrijk te rijden met de camper, de laatste week van april en de eerste week van mei (2023). Omdat Frankrijk een heel divers land is zijn we van plan om deze 2 weken heel veel verschillende dingen te doen. Steden en dorpjes bekijken, mooie camperroutes rijden en te genieten van de zon en de vakantie in Frankrijk.

Dat lijkt heel veel in 2 weken, maar omdat we de camperroute door Frankrijk iedere keer bijstellen kunnen we een optimale afwisseling maken.

Met de camper van De Vercors naar de Ardéche

De eerste week hebben we de Franse wijnroute in de Elzas gereden. Onze ervaringen lees je op “Franse wijnroute met de camper door de Elzas. Daarna zijn we 3 dagen kris kras door De Vercors gereden, een schitterende en spectaculaire camperroute in department de Drôme. Een verslag hiervan is te lezen op “Camperroute door De Vercors, door Frankrijk

Omdat het in de Elzas koud was (ca 14 graden) en in De Vercors de volgende dag ging regenen hadden we echt behoefte aan de zon. En in de Ardèche scheen de zon, maar liefst 10 graden warmer! We wilden na een aantal intensieve dagen graag een paar dagen niets doen in de zon. Liefst aan de rivier de Ardèche en om daarna de beroemde camperroute door Frankrijk, de Ardéche te rijden; de Gorges l’Ardeche.

We zijn vanuit het oude middeleeuwse dorpje Chatillion-en-Diois (eindpunt camperroute door de vercours) direct doorgereden naar de Ardèche, in ongeveer 3,5 uur. Omdat we maar 2 weken vakantie hebben, hebben we veel mooie bezienswaardigheden overgeslagen.

Er zijn mooie steden onderweg, vestingstad Saint-Paul-Trois-Châteaux, middeleeuwse steden en dorpen Nyons, Crest, Taulignan, Rousset-les-Vignes. Mooie natuuromgevingen zoals Les Gorges du Toulourenc aan de voet van Mont Ventoux. Maar ook kastelen en grotten. Dit alles kom je tegen als je de route volgt zoals in de PDF Ardèche & Drôme staat beschreven. Genoeg voor ons om nog een keer terug te komen.

Met de camper naar Gorges l ‘Ardèche

De Ardèche is een prachtige regio in het zuiden van Frankrijk, een ideale plek voor camperaars. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning in de natuur, of naar avontuur in de openlucht, er is voor ieder wat wils onderweg op een camperroute door Frankrijk, in de Ardéche

Er is een mooie camperroute door de Ardèche die je absoluut niet mag missen. De Gorges de l’Ardèche is een 32 kilometer lange canyon die loopt van Vallon-Pont-d’Arc tot Saint-Martin-d’Ardèche. Dit bijzondere stukje natuur staat ook wel bekend als de Europese Grand Canyon en is zonder twijfel de bekendste natuurlijke attractie van de Ardèche. Een groot deel van de canyon is alleen via de rivier bereikbaar. Je kunt dus ook overal een kano of kajak huren om deze spectaculaire kloof vanaf het water te verkennen.

Beschrijving route en bezienswaardigheden in de Ardèche

Maar er is zoveel meer te zien in de Ardèche.

Diverse dorpjes zoals

  • Vallon Pont-d’Arc: Een toeristiche stadje met heel veel winkeltjes en gezelligheid.
  • Saint-Montan met glooiende straatjes, authentieke huizen met een middeleeuwse uitstraling en een ruïne.

De diverse grotten met elk een eigen kenmerken:

  • Madeleine-grot
  • Saint Marcel-grot
  • Chauvet-Pont d’Arc-grot
  • Aven d’Orgnac

Een volledige rondreis van de Ardèche met alle bezienswaardigheden, ook voor de camper.

De route Gorges l ‘Ardèche staat beschreven in de complete rondreis Ardeche – Drome. Een route die we downloaden als we in het gebied zitten (voor maar € 10,–). We rijden deze route niet helemaal, maar halen daaruit veel informatie over bijzondere bezienswaardigheden en routes onderweg.
Download hier de PDF Ardèche & Drôme en stel zelf je route samen.

Camping aan de Ardèche, dichtbij Pont D’Arc

De Pont d’Arc is één van de bekendste bezienswaardigheid op de camperroute in de Ardèche. Het is een boogbrug van rotsen die door de natuur is ontstaan. De Pont d’Arc is heel groot; 59 meter lang en maar liefst 54 meter hoog. Het gat waardoor de rivier stroomt is 34 meter breed.

Er zijn verschillende campings langs de weg, waar je van de rust en de schoonheid van de omgeving kunt genieten. Wij hebben op camping Midi gestaan, een verouderde camping aan de Ardèche met oud sanitair. Maar voor ons is het belangrijk dat we een mooie plek hebben, de rest hebben we zelf in de camper. (camping municipal Pont D’Arc aan de Ardèche zit inmiddels dicht)

Op de camping Midi hadden we een schitterende plek, pal aan de Ardèche waar de diverse kano’s voorbij komen varen. Een mooi uitzicht en redelijk rustig in het voorseizoen. Jammer dat de eigenaar van de camping het uitzicht belemmerde door bussen en aanhangwagens te parkeren tussen de campers en de Ardèche. Dan heeft hij het toch echt niet begrepen. Achteraf hadden we liever op de camping ernaast gestaan.

camping aan de gorges lÁrdeche

Genieten van de zon en niets doen

Op deze camping hebben we 3 nachten gestaan en 2 dagen bijna niets gedaan. Heerlijk genieten van de zon, kleine wandelingen langs de rivier Ardèche, lezen, computeren en mijn blog bijgewerkt. Erg lekker na 1,5 week erg veel gezien te hebben in de Elzas en de Drôme. Ook dit is vakantie met een camper door Frankrijk.

Camperroute Gorges de L’Ardèche

Na 2 dagen niets doen gaan we verder met de camperroute door Frankrijk, Ardéche. Nu we zo dicht bij één van de mooiste camperroutes in Frankrijk zijn moeten we deze uiteraard ook rijden. De Gorges de l’Ardeche is een lange rivierkloof tussen steile kalstenen kliffen van 32 kilometer. Van Vallon-Pont-d’Arc tot aan Saint-Martin-d’Ardèche stroomt de Ardèche-rivier kornkelent hierdoorheen.

Met de camper is de Gorges de l’Ardéche zeer goed te rijden. Je volgt de D290 vanaf Vallon-Pont-D’Arc tot Saint-Martin-d’Ardèche. Bekijk het groenige water en de rotsformaties die zijn uitgesneden door watererosie. Onderweg zijn er allerlei parkeerplaatsen waar je een magnifiek uitzicht hebt over de kronkelende Ardèche. In het hoogseizoen schijnt het heel druk te zijn, in het voorjaar viel dit heel erg mee.

camperroute door Frankrijk de Ardeche

Op één van de uitkijkpunten konden we de locatie zien waar wij met onze camper 2 dagen hebben gestaan op de camping Midi langs de Gorges l’Ardeche. Erg leuk om te zien dat de kano’s zichtbaar waren die voor ons lagen.

Extra informatie over de Ardesch

Richting huis

Helaas is de vakantie niet oneindig, al hebben we nog camperroutes door Frankrijk waarmee we weken kunnen vullen. We moeten weer een aanvang maken om richting huis te gaan. Maar uiteraard doen we dat zoals camperaars dit het liefste doen. Niet via snelwegen in 1 keer naar huis, maar via een omwegen en wie weet wat we dan nog tegen komen.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct downloaden van mooie routes
Voor al je camperplaatsen