eenvoudige tips camper

Wij gaan al jaren op vakantie met onze camper, maar horen nog steeds nieuwe eenvoudige en handige tips voor een camper. Op deze site heb ik een aantal tips verzameld die ik door de jaren heen heb gehoord en die je direct kunt toepassen. Geen grote handleidingen maar gewoon heel handig, gratis en eenvoudige tips die je zelf niet zo snel bedenkt. (En waar je achteraf van denkt, “hoe simpel kan het zijn”)

Handige tips bij het wegrijden van de camper

Je zult niet de eerste camperaar zijn die vergeet de poten in te draaien of de stekker eruit te halen voordat je van de plek weg rijdt. Soms zo dom, in een moment van onoplettendheid, maar dit kan wel de nodige schade aan je camper veroorzaken. Ook ons is het wel eens overkomen, ondanks de ervaring en de vele campervakanties.

Hieronder enkele praktische tips van camperaars om niets te vergeten bij het weggrijden van de camper.

De poten onder de camper opdraaien

Veel camperaars draaien handmatig (met een zwengel) uitdraaisteunen of stabilisatie poten onder hun camper als ze overnachten. Als je deze vergeet in te draaien en toch wegrijdt kan dit schade veroorzaken. De poten kunnen kapot gaan en ook schade veroorzaken aan de bodem van de camper. Aangezien je dit niet direct ziet als je om je camper loopt, is dit een veel vergeten actie!

Oplossing: Leg de zwengel van de stabilisatie poten bij de pendalen in de cabine als de poten uit staan. Hierdoor denk je altijd aan de poten als je wilt wegrijden.

Schotel inklappen vergeten

Bij de nieuwere campers gebeurd het inklappen van de schotel automatisch. Ik heb onderweg echter wel eens campers gezien die vergeten waren de schotel in te klappen van hun camper.

Oplossing: Een kaartje op het dashbord leggen met de opmerking “schotel”, bij voorkeur voor de tellers, zodat dit goed opvalt bij het wegrijden. Op het kaartje kan natuurlijk ook staan “dakluiken dicht”.

Elektriciteitskabel vergeten uit de camper te halen

Ik las laatst een reactie van een camperaar dat ze waren weggereden met de elektriciteitskabel nog in de camper. De stekker knalde eruit, het gehele stopcontact aan de buitenkant van de camper kapot. Dan gaat mijn fantasie wel op de loop; stel je hebt een hele lange verlengsnoer, hoe zou dat ter plekke eruit hebben gezien? Je mag blij zijn dat het bij een stopcontact blijft volgens mij.

Oplossing die ze nu toepasten; De opgerolde elektriciteitskabel wordt vastgemaakt met een felgekleurd bandje. Als ze de stroomkabel uitrollen en in de camper pluggen dan hangen ze het bandje aan de spiegel. Een teken dat de kabel er nog in zit.

Handige en eenvoudige tips op de camper plaats

tips voor de camper

Als je camper geparkeerd staat in de zon kan dit slecht zijn voor je ruitenwissers op de voorruit. Bij hoge temperaturen kunnen de ruitenwissers gaan vastplakken op de voorruit.

Oplossing: Een paar stukjes buisisolatie over de ruitenwissers en je hebt nergens meer last van.

Handige en eenvoudige tips camper

Als je de camper bij huis kunt stallen gebruiken veel mensen een camperhoes. Helaas blijft er dan op de camper wel eens water of sneeuw liggen.

Oplossing: 2 skippyballen op het dak leggen en daarover de camperhoes. Ze zijn licht en beschadigen de camper niet.

Koude voeten in de camper

Wij hebben al snel koude voeten in de camper. Natuurlijk zijn hiervoor veel eenvoudige oplossingen, zoals pantoffels of sloffen dragen. Maar ook duurdere oplossingen, zoals tapijt laten leggen in camper is heel comfortabel. Een groot nadeel is dat dit ook sneller vies wordt.

Goedkope eenvoudige oplossing: Foam ondertegels leggen. Dit zijn vloertegels die vaak onder een zwembad worden gelegd. (google: ondertegels zwembad). Ze zijn als een gemakkelijk als een puzzel te leggen. En op maat te snijden met een scherp mes.

koude voeten in de camper

Meer tips volgen op deze pagina.

Andere tips voor camperaars

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *