Als je camper uit de stalling komt, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hierbij een checklist om ervoor te zorgen dat de camper veilig en goed functioneert tijdens je reis.

Zo zin in in het nieuwe camperseizoen

Het is weer lente en veel camperaars halen hun camper uit de stalling. Zin in het nieuwe camperseizoen en velen kunnen niet wachten tot het eerste tripje met de camper. Ook ik krijg dan de lente in mijn bol en wil zo snel mogelijk weg. Het liefst zo vanuit de camperstalling, even langs huis om in te laden, en gaan!

Maar door het enthousiasme wordt nog wel eens een aantal stappen vergeten die je zou moeten doen als een camper uit de stalling komt. Daarom hierbij een checklist als je de camper uit de stalling haalt.

Checklist van 14 stappen als de camper uit de stalling haalt

 1. De camper mag nog niet geschorst zijn op het moment dat je de camper van de stalling naar huis rijdt. Controleer thuis alvast of de camper nog in de belasting zit. Is de camper geschorst dan kun je online de schorsing direct opheffen via de RDW site, zodat de camper weer in de belasting zit.

 2. Controleer ook of de verzekering nog geheel voldoet. De groene kaart moet (digitaal) aanwezig zijn.

 3. Is de APK nog geldig of moet de camper nog gekeurd worden voordat je op vakantie gaat?

 4. Voordat je de camper uit de stalling haalt moet je zeker weten dat de camper geen schade heeft opgelopen tijdens de stallingsperiode. Dus loop eerst een rondje om de camper en check goed op schade.

 5. Denk eraan om ook de reservesleutels weer terug te vragen. Deze heb je waarschijnlijk afgegeven aan de medewerkers van de camperstalling.

 6. Controleer de bandenspanning en zorg ervoor dat deze voldoet aan de aanbevolen druk van de fabrikant. Controleer ook de banden op tekenen van slijtage en scheuren. Meer informatie kun je vinden op “goede camperbanden“.

 7. Controleer de remmen en de verlichting van de camper om er zeker van te zijn dat alles goed werkt. Zorg ervoor dat alle verlichting goed zichtbaar is en dat het remmen geen ongebruikelijke geluiden maakt.

 8. Uiteraard moeten de spiegels ook goed gezet worden voordat je de camper uit de stalling rijdt.

 9. Controleer de vloeistof van de camper, zoals olie, koelvloeistof, remvloeistof en ruitenwisservloeistof. Vul deze indien nodig bij. Wij plannen altijd een kleine beurt (met APK) op moment dat de camper uit de stalling wordt gehaald.

 10. Zorg dat je de waterleidingen en kranen goed doorspoeld om eventuele bacteriën te verwijderen. Het water moet echt enkele minuten door de slangen en kranen lopen naar de watertanks. Het is eigenlijk beter om de watertanks en leidingen te ontsmetten. Zie voor een korte en handige werkwijze : “Schoon water in de camper‘.

 11. Controleer de batterijen van de camper en vervang deze indien nodig. Het is belangrijk om de batterijen op te laden voordat je op reis gaat, zodat ze volledig opgeladen zijn. Een paar dagen aan de stroom thuis aansluiten moet voldoende zijn om ze geheel op te laden.

 12. Controleer de gasinstallatie van de camper en zorg ervoor dat deze goed werkt en er geen lekkages zijn.

 13. Maak de camper goed schoon, zowel van binnen als van buiten. Thuis is dit toch altijd handiger dan dat je al op reis bent.

 14. Controleer of de apparatuur, zoals de koelkast, de oven en de airconditioner, naar behoren werkt.

Als je deze 14 stappen volgt voordat je op reis gaat, kun je ervoor zorgen dat de camper veilig en goed functioneert. Niets is zo vervelend als je pas gebreken ontdekt als je al onderweg bent.

Foto van de camperstalling is van stallingbrabant.nl

Categories:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct downloaden van mooie routes
Voor al je camperplaatsen