douche in de camper

Is douchen in de camper verstandig? Ja, mits……..

Zit in de camper een douchecabine die afgesloten kan worden dan zou je moeten kunnen douchen in de camper. Hieronder wel een aantal tips waar je op moet letten.

Eigen ervaring met het douchen in de camper

Wij hebben altijd een camper gehad met een aparte douchecabine. Maar toch hebben we in onze eerste twee campers nooit gedoucht. De kleine ruimte, het verbruik van veel water, en de kans op vocht in de camper hielden ons tegen. Meestal stonden we wel een aantal keren per week op een camperplaats of camping waar je wel kon douchen.

Een aantal jaar geleden stonden we op een echt heel bijzondere camperplaats bij de Dolomieten in Italie, in Trento, echt een schitterende omgeving. Bij lago di Molveno was een camperplaats welke bestond uit een verhard veldje zonder sanitair, maar met elektriciteit en een waterpunt. De camperplaats ligt pal tegen de Dolomieten en direct aan het dorpje Molveno, een echt vakantiedorpje met een supermarkt en vooral veel restaurants en kroegen. Ook ook het meer is een pareltje. Voor ons een ideale uitvalbasis om meerdere dagen te verblijven.

Vanuit het dorpje konden we zo de liften in om in de bergen heerlijk te wandelen. Maar na een dag wandelen is het toch wel lekker om even te douchen. Dus toch maar eens de stoute schoenen aangetrokken en we zijn ons gaan douchen in de camper. En ik moet zeggen dat het ons ontzettend mee viel. Zo blij dat we het wel uitgeprobeerd hebben, want dit betekende dat we op deze schitterende plek nog een aantal dagen konden blijven staan . En wat hebben we daar genoten van de bergen, het meer het het dorpje.

Sindsdien douchen we ons regelmatig in de camper, echt een aanrader voor ons. Het is minder gedoe dan ik verwachte. De douchestraal is redelijk goed, uiteraard is de straal minder hard dan thuis, maar je kunt je fatsoenlijk wassen. Lange haren wassen zou ik vermijden.

Wanneer is het verstandig om te douchen in de camper ?

Het is alleen verstandig om te douchen in de camper als er een aparte (kunststof) douchecabine in de camper zit, zodat niets nat wordt. Mocht deze niet aanwezig zijn dan is de kans dat er veel vocht ontstaat in de wanden groot. Ik zou het dan niet doen.

Veel mensen gebruiken de doucheruimte als opbergruimte voor kleding en heel veel andere dingen. Je ziet soms hele stellages die in de douchecabine geplaatst worden. Als je je gaat douchen in de camper is het wel belangrijk dat je eerst controleert of de kunststof douchecabine in de camper nog helemaal heel is. Er mogen geen gaten of scheurtjes in zitten waar het water door kan. Dit zou schadelijk kunnen zijn voor de camper, zeker als het vocht niet weg kan.

Goede ventilatie is wel een “must”. Als je niet voldoende ventileert zal alles toch behoorlijk vochtig worden, de camper is tenslotte een kleine ruimte. Dus een raam of ventilatie in de natte cel van de camper is daardoor wel belangrijk.

Hoeveel water heb ik nodig voor het douchen?

Een camperdouche verbruikt ongeveer 5 liter water per minuut. Stel dat je 3 minuten onder de douche staat in de camper, dan heb je dus 15 liter water nodig. Binnen 3 minuten kan ik mij ruim douchen, meestal staan we er minder lang onder.

Het water gaat rechtstreeks naar de vuilwatertank, dus ook deze moet je dan vaker legen.

Andere gerelateerde artikelen

Help, het water loopt weg onder de camper

Schoon water in de camper


.

Categories:

Tags:

One response

  1. ik zou geen camper willen als er geen fatsoenlijke douche (cabine) in zit. Toch zeker om de andere dag neem ik een douche, en dat heb ik altijd gedaan. Bij erg warm weer en veel zweten is douchen een uitkomst en eigenlijk ook een beetje noodzaak. Als het om zweet gaat hoef je je ook niet uitgebreid in te zepen en is afspoelen het belangrijkste. Als je dat voor dat je naar bed gaat doet, blijft je bed ook langer fris. Dat scheelt dan weer een gang langs de wasserette. In mijn camper zit wel een “to be shure” systeem waar mee met elektriciteit en wat platina electroden de in het van nature in water aanwezige zouten chloor wordt gemaakt.
    Dat maakt het zeker dat alle virussen en bacteriën onschadelijk worden gemaakt. het proces wordt met een druk op de knop (na het vullen) gestart en doet zijn werk binnen het uur. Het meeste ontstane chloor veranderd vanzelf weer in de oorspronkelijke zouten, dat duurt enkele uren. voor koken maakt het niet uit maar om direct te drinken gebruik ik dan flessen water. Ik heb dus ook geen last van een biofilm in mijn tank.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Direct downloaden van mooie routes
Voor al je camperplaatsen