met de camper naar de kerstmarkt

Wil jij met de camper naar de kerstmarkt dan is deze pagina voor jou gemaakt.

We merken dat steeds meer camperaars ook in de decembermaand erop uit gaan met de camper. De kerstmarkten zijn dan heel gewild. En natuurlijk bij voorkeur in Duitsland, want daar zijn mooie kerstmarkten.

Je kunt prima met de camper naar een kerstmarkt. Er zijn veel camperplaatsen bij de stad met een kerstmarkt, maar denk wel aan de milieusticker. In de meeste Duitse steden heb je een milieusticker nodig. Op deze website staan de steden waarvoor een milieusticker verplicht is.

Hieronder hebben we een aantal mogelijkheden geselecteerd die camperaars elkaar aanbevelen.

 

Kerstmarkten net over de grens

Met de camper naar de kerstmarkt in Oberhausen

Op een uurtje rijden van de Nederlandse grens vind je al de kerstmarkt in Oberhausen. Er zijn in Oberhausen zelfs twee kerstmarkten te vinden. Een van de kerstmarkten ligt naast het grote winkelcentrum CentrO aan de Centroallee. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor in, rond én onder de kerstboom! De andere kerstmarkt, met nostalgischere kerstsfeer, ligt aan de Oude Markt in Oberhausen. Deze is zeer de moeite waard voor het echte kerstgevoel.

Overnachten kan op camperplaatsen bij de kerstmarkt in Oberhausen:

 • Marina Oberhausen, overnachten bij een jachthaven vlakbij de stad.
  Vast tarief € 18,00 per nacht inclusief elektriciteit.
  Van te voren reserveren is wel noodzakelijk in de decembermaand.
 • CentrO P9 – P10 – gratis
  Arenastraße 46047, Oberhausen, Duitsland
  Grote verharde parkeerplaats op parkeerterrein van het grootste winkelcentrum van Europa met de kerstmarkt voor de deur. Eigenlijk plek voor 20 campers, maar rond de kerst staan er veel meer. Prima plek om te overnachten.

Camperplaats bij de kerstmarkt in Düsseldorf

Een andere kerstmarkt die net over de grens ligt bij Roermond is de kerstmarkt in Dusseldorf, dit is echt een gezellige kerstmarkt. Het oude stadcentrum is het ideale decor voor een sfeervol kerstfeest, velen vinden dit dan ook de mooiste kerstmarkt van Duitsland.

De kerstmarkt verspreidt zich over zes verschillende pleinen die sfeervol met elkaar verbonden zijn door mooie kerstversiering. Elk plein is uitgerust in een specifieke historische stijl. Hier vind je mooi versierde kerststalletjes met kerstartikelen en lekkernijen. Dit is een ideale plek om met een glaasje warme glühwein te klinken op een mooie kerst!

Overnachten kan op onderstaande camperplaats dicht bij de kerstmarkt in Dusseldorf:

 • Parkplatz Theinterrasse/ Tonhalle
  Robert-Lehr-Ufer 140474, Düsseldorf, Duitsland
  Het is een simpele parkeerplaats langs de rijnkade en ligt tegen het centrum van Düsseldorf aan.
  Mooie skyline van de rijnkade maar ook kans op veel geluiden in de nacht vanuit de stad.

De kerstmarkt in Aken en camperplaats

Net over de grens in Zuid-Limburg kun je in Aken ook een mooie kerstmarkt bezoeken. Rondom de Dom van Aken wordt er elk jaar een sfeervolle kerstmarkt gecreëerd. Ook in de omliggende steegjes zijn de kerststalletjes te vinden. En uiteraard zijn daar alle lekkernijen te vinden die op een kerstmarkt in Duitsland thuis horen. Jaarlijks mag deze op en top Duitse kerstmarkt rekenen op meer dan 1,5 miljoen bezoekers.

Overnachten kan op onderstaande camperplaats bij de kerstmarkt in Aken

 •  Stellplatz Bad Aachen.
  Branderhofer Weg 11, 52066 Aken.
  Je kunt vanaf hier eenvoudig met de bus in het centrum komen.

De oudste kerstmarkt van Duitsland in Dresden

In Dresden vind je onder meer de oudste kerstmarkt van Duitsland, de Striezelmarkt op de Altmarkt. Deze kerstmarkt wordt als sinds 1434 gehouden! Dresden heeft heel veel verschillende kerstmarkten waar u urenlang plezier kunt hebben. De hele stad is sfeervol verlicht en heeft een enorme kerstboom.

Rondom Kerstmis wordt in Dresden het jaarlijkse festival Dresden Stollenfest georganiseerd. Hier wordt de grootste kerststol ter wereld gebakken van maar liefst 3000 kilo.

Overnachten kan op onderstaande camperplaats bij de kerstmarkt in Dresden:

 • Stellplatz Wiesentorstrasse
  Wiesentorstraße 01097, Dresden, Duitsland
  Een stellplatz aan de over van de Elbe met een mooi uitzicht en op korte loopafstand van de oude stad. Een uitstekende locatie – ca € 25,- per nacht via een ticketautomaat.

Met de camper naar Kerstmarkt in Keulen

Op maar liefst zes pleinen in het centrum van Keulen is het dan kerstmarkt en daarnaast is er nog een kerstmarkt in de haven. Echt een aanrader voor de liefhebbers. Hier kun je heerlijk verdwalen in de kerstsferen en daarnaast van een mooie stad genieten.

Kerstmarkt Keulen met camper

Overnachten kan op onderstaande camperplaats bij de kerstmarkt in Keulen:

 • Camping Berger
  Uferstraße 71, 50996 Köln/Rodenkirchen
 • Reisemobilhafen Köln
  An der Schanz 50735, Keulen Duitsland
  Het centrum/de oude binnenstad van Keulen is met de metro in slechts 10 minuten te bereiken , of u kunt gebruik maken van het bestaande fiets- /voetpad langs de Rijn.

Tip: Probeer wel te reserveren in de decembermaand, want ook een Reisemobilhafen met 60 plekken is al snel vol rond de feestdagen.

Campercontact

Er zijn diverse sites om een camperplaats op te zoeken. Onze voorkeur gaat nog steeds uit naar campercontact. Vul de stad en je krijgt vaak meerdere opties voor een camperplaats bij een stad.

Categories:

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *