Elk najaar gaan we in de herfstvakantie met de camper op stap. Dit najaar gaan we 1 week met de camper en de kat op vakantie in Nederland. De kleuren van de natuur zijn vaak spectaculair, dus bij voorkeur gaan we de natuur in.

Felix de kat mag voor het eerst mee in de camper, daarom willen we niet al te ver reizen en blijven we in Nederland. We zijn echt heel benieuwd hoe dit bevalt. Kunnen we wel wandelen of fietsen, hoe zal de kat reageren in een vreemde omgeving? Gaan al onze horren er niet aan als de kat alleen in de camper is? We gaan het ervaren in de komende dagen.

Uiteraard hebben we eerst naar de weersvoorspellingen gekeken. We hebben mazzel, de weersvoorspellingen zijn goed in Nederland. Dat maakt het wel een stuk aantrekkelijker om in Nederland te blijven en niet door te reizen. Ook in Nederland is er zoveel te zien.

ACSI is dé kampeerspecialist. ACSI helpt kampeerders op weg naar de ideale camping met o.a. de vertrouwde groene campinggidsen. Met CampingCard ACSI zorgt ACSI tevens voor extra veel kampeervoordeel in het laagseizoen. Ook voor camperverzekeringen kun je bij deze kameerspecialist alles goed regelen.

Kat in de camper tijdens het reizen in Nederland

15-10-2022 We vertrekken van huis in de stromende regen. De reis gaat eerst naar Limburg. Boven in Limburg ligt het plaatsje Middelaar, daar hebben we landschapscamping De Kop geboekt voor 3 nachten. Het is pal aan de Maas volgens de beschrijvingen. Tijdens het reizen hebben we de kat aan een lijntje achterin de camper. Hij kan net niet bij de bestuurder komen, zodat het niet gevaarlijk is tijdens het reizen.

We hebben de kattenbak in de douche van de camper gezet zodat hij hier onderweg ook gebruik van kan maken. Maar tijdens het reizen zocht hij een vertrouwde en rustige omgeving met zo min mogelijk prikkels. Hij ging namelijk op de kattenbak zitten, die geheel dicht is. En hij is de gehele reis, die 2 uur duurde, er niet meer vanaf gekomen. Gelukkig reizen we deze vakantie alleen in Nederland met de camper en de kat, zodat we het rustig kunnen opbouwen.

Aangekomen op de camping krijgen we een heel mooie plaats aangewezen, inderdaad pal aan de Maas. Ruime plekken met een weids uitzicht over het landschap. Perfect voor ons en voor Felix. Hij kan ruim rondlopen aan zijn lijntje buiten. Echt een aanrader deze camping!

Felix wilde niet direct naar buiten, in de deuropening van de camper moest hij eerst even de kat uit de boom kijken. Het was heerlijk weer en na een uurtje sprong hij toch naar buiten en vond het heerlijk om alles te zien.

Kan de kat alleen in de camper blijven?

16-10-2022 De eerste dag en nacht is het heel goed gegaan met de kat in de camper. Felix is wel om 6.00 uur wakker en dat laat hij dan ook even weten door even een paar keer over ons heen te lopen. Dan uitgebreid op de kattenbak te rommelen en dan miauwen dat hij zijn voer wil hebben. Ja echt uitslapen zit er waarschijnlijk niet meer in.

kan een kat alleen blijven in een camper

Vandaag willen we een flinke wandeling maken, het is mooi weer en we hebben zin om de omgeving te verkennen. Wij hebben besloten het erop te wagen, we laten de kat een paar uur alleen in de camper, in de hoop dat hij nergens aan gaat krabben. Dit doet hij overigens thuis ook niet en we hadden een krappaal in de camper gemaakt.

Als we langer de camper uit gaan dan zorgen we dat alle ramen en deuren dicht zitten en de horren naar boven. Hierdoor kan hij beter naar buiten kijken en kan hij ze niet kapot krabben.

Middelaar en Plasmolen aan de Maas

We hebben een wandeling uitgestippeld via Komoot, echt een aanrader deze app. Vanaf de camping door de natuur gelopen en rondom de Mokerplas weer terug naar de camper. In totaal hebben we 1 uur en 50 min gewandeld. Terug in de camper ligt de kat heerlijk te slapen, niets aan de hand.

Aan de Mookerplas bij het dorpje Plasmolen ligt een camping Eldorada, een grote camping aan de maas. Tegenover de camping ligt een mooi afgelegen camperplaats met sanitair, pal aan de Mookerplas, echt een aanrader. En je mag de faciliteiten van de camping gebruiken, welke ook de eigenaar is van dit stukje grond.

Teruggekomen bij de camper kijken we eerst door het raampje waar Felix in de camper ligt. Onze grootste angst is namelijk dat hij erop loert dat de deur open gaat en dat hij is verdwenen voor we het weten. Hij ligt echter rustig op het bed, dus niets aan de hand. We kunnen rustig naar binnen.

Wandelen met de kat aan het riempje

17-10-2022 Het was vanmorgen druilerig weer, niet echt lekker weer om erop uit te gaan. Het motregende de gehele dag. Geen dag om de kat langere tijd buiten aan het lijntje te doen. Maar onze kat is nog maar 2 jaar en af en toe vol energie. In huis heeft hij de gekke 10 minuten en dan rent hij als een idioot rond. Maar ja dat kan in een camper niet, dat is wel een nadeel als je met een camper en een kat in Nederland op vakantie gaat.

Toen het een half uurtje droog was ben ik gaan wandelen met Felix….. Nog niet eerder gedaan, maar dat ging wonder boven wonder goed. Hij was al gewend aan het tuigje en een lijntje dus dat was niet vreemd voor hem. Natuurlijk bepaalde Felix waar we naar toe gingen maar af en toe kon ik hem een beetje sturen. Een lange lijn mee en hij kon heerlijk rennen door het lange gras.

Voorbijgangers moesten wel lachen maar ik kreeg voornamelijk positieve reacties. Ik denk dat ik het morgen weer ga proberen zodat ik steeds meer kan bepalen waar we naar toe gaan. Of zou dat zo niet werken bij een kat?

Op een boerencamping met de kat

18-10-2022 We moeten helaas dit mooie stekje aan de Maas verlaten, we gaan richting de Zaanse Schans. Een boerencamping Zwarthoeve met uitzicht op de Zaanse Schans stond in de omschrijving op internet. Op de camping aangekomen was het echt oud, alles was daar oud. En we konden de Zaanse Schans echt niet zien vanuit de camping een tegenvaller, in de verte zagen we 1 molen. Maar er was wel voldoende ruimte om Felix buiten aan de lijn te doen.

Op een boerencamping op vakantie met kat

Op de boerderij liepen meerdere katten en een hond los. De hond kwam af en toe even langs lopen, maar deed niets aan onze kat, echt een goedzak. Onze kat was daar toch minder van gediend en zette alles op wat ze had. Het was wel komisch om te zien. Maar zowel de hond als alle katten gedroegen zich keurig, verder geen last van gehad.

19-10-2022 Vandaag naar de Zaanse Schans gefietst, dat was wel redelijk dichtbij. Het overtrof onze verwachtingen wel. Naast een aantal mooie molens lag een idyllisch dorpje waar de tijd stil had gestaan. We konden een tour downloaden via een app en hebben ons 3 uur laten rondleiden op de Zaanse Schans. Uiteraard een bezoek gebracht aan de klompenmakerij, de kaasboerderij, de verfmolen en houtzaagmolen. Om vervolgens weer op de fiets naar de camper te gaan.

Op naar Drenthe, met camper en kat door Nederland

20-10-2022 Vandaag naar de volgende bestemming, het Dwingelerveld in Drenthe. We komen op een grotere camping dit keer. Wel een plekje aan de rand van de camping gekregen. Mooie verharde plaatsen met uitzicht over de velden en bosrand. En weer een mooi grote plek voor Felix. Top! Tussen de buien door nog even een dik uur gewandeld door de bossen, heide en jeneverbessen.

21-10-2022 Een schitterende fietstocht gemaakt over het Dwingerlerveld. Een gevarieerd landschap, wat is Nederland toch mooi. En s’avonds heerlijk uit eten geweest bij de pizzaria om de hoek. Tussendoor hebben we gezorgd dat Felix een paar uur buiten is geweest, zodat hij heerlijk rustig was in de camper.

Het was een goede beslissing om met de camper en kat door Nederland te reizen veel gezien en gedaan. Daarnaast vinden we het ook heerlijk om in de camper te zijn met een boekje en goed internet.

Helaas morgen weer naar huis.

Andere artikelen

Praktische tips voor een kat in de camper

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *