Als je veel met de camper op vakantie gaat wil je natuurlijk uitzoeken hoe dit het goedkoopste kan. Waar zijn de goedkoopste campings of camperplaatsen? De campingkaarten zoals de ANWB kampeerkaart (voorheen Camping Key Card) en de CampingCard ACSI maken het mogelijk om te besparen op camperplaatsen. Maar wat zijn de verschillen tussen deze twee kaarten, hun voordelen, nadelen van de ANWB kampeerkaart en de CampingCard ACSI. Welke is het meest voordelig in jouw situatie?

ANWB Kampeerkaart CKE (Camping Key Euro)

Voordelen van de ANWB kampeerkaart:

 1. Brede Dekking: De ANWB Camping Key Card biedt kortingen op ruim 2000 campings in verschillende landen in Europa, niet alleen in Nederland. Dit maakt het een handige optie voor reizigers die van plan zijn om door meerdere landen te trekken.
 2. Extra Voordelen:
  ANWB kampeerkaart biedt ook korting op attracties, restaurants, en soms zelfs op ferry- overtochten en tolwegen. Dit kan de totale besparingen tijdens je reis verder vergroten.
 3. Id_kaart: Deze card wordt ook als vervangend legitimatiebewijs op de camping geaccepteerd.
 4. Er is ook een WA-verzekering inbegrepen voor 6 personen voor schade aan de camping of eigendommen van derden.
 5. ANWB Lidmaatschap: De kaart is gekoppeld aan het lidmaatschap van de ANWB, waardoor je toegang krijgt tot andere voordelen en diensten die de ANWB biedt, zoals pechhulp, reisverzekeringen en autoverhuurkortingen.

Nadelen van de ANWB kampeerkaart

 1. Beperkt tot ANWB Campings: Hoewel de kaart kortingen biedt op campings in verschillende landen, zijn niet alle campings inbegrepen. Dit kan de keuzemogelijkheden beperken, vooral als je een specifieke camping in gedachten hebt die niet is aangesloten bij de ANWB.
 2. Beperkt in het hoogseizoen: We hebben ervaren dat sommige campings kortingen in het hoofdseizoen uitsluiten of echt beperken. Dus lees goed na of je in aanmerking komt voor de korting.
 3. Jaarlijkse Kosten: Het lidmaatschap van de ANWB en de bijbehorende kampeerkaart zijn niet gratis. Je moet jaarlijks een vergoeding betalen, wat voor sommige kampeerders een nadeel kan zijn, vooral als ze slechts af en toe kamperen.
  De prijs is € 12,95 voor ANWB-leden en € 14,95 voor niet-leden geworden.

CampingCard ACSI:

Voordelen: CampingCard ACSI:

 1. Grote Campings Selectie: De CampingCard ACSI biedt kortingen op meer dan 3400 campings in Europa, waardoor je een brede selectie hebt om uit te kiezen. Deze campings zijn geselecteerd op basis van kwaliteit en faciliteiten.
 2. Laagseizoen Kortingen: De kaart is vooral voordelig voor kampeerders die buiten het hoogseizoen reizen. Het biedt aanzienlijke kortingen op verblijfstarieven tijdens het laagseizoen, waardoor je aanzienlijk kunt besparen op je kampeerkosten.
 3. Geen Lidmaatschap Vereist: In tegenstelling tot de ANWB Camping Key Card, vereist de CampingCard ACSI geen lidmaatschap van een specifieke organisatie. Je betaalt alleen voor de kaart zelf, zonder extra jaarlijkse kosten.

Nadelen: CampingCard ACSI

 1. Beperkte Geldigheidsperiode: De kortingen die worden geboden door de CampingCard ACSI zijn alleen geldig tijdens het laagseizoen. Als je van plan bent om tijdens het hoogseizoen te kamperen, biedt deze kaart mogelijk geen significante voordelen.
 2. Selectiebeperkingen: Hoewel de kaart een grote selectie aan campings biedt, kunnen sommige populaire campings of campings in specifieke regio’s niet zijn opgenomen in het ACSI-netwerk, wat je keuzemogelijkheden kan beperken.
 3. kosten: De kosten van een campingcard zijn € 17,95
  Er zijn meer uitbreidingen mogelijk zoals bij de ACSI CampingCard & Camperplaatsen Digitaal voor € 23,95
kampeerkortingskaart campincard ACSI

Voordelig kamperen in het laagseizoen

 • Bespaar tot wel 60% per nacht
 • Binnen vier nachten terugverdiend
 • Nieuw: nu ook volledig digitaal beschikbaar

Welke is de best kampeerkaart? De ANWB Camping Key Card of de CampingCard ACSI?

Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren, waaronder je reisvoorkeuren, budget en kampeerplannen. De verschillen tussen de ANWB kampeerkaart en de CampingCard ACSI zijn hierboven beschreven en kunnen voor ieder verschillend zijn.

Als je van plan bent om buiten het hoogseizoen te reizen en waarde hecht aan een brede selectie aan campings, is de CampingCard ACSI misschien de beste keuze vanwege de aanzienlijke kortingen die het biedt tijdens het laagseizoen en de grote aantallen campings die hierbij zijn aangesloten.

Als je ook korting zoekt op attracties, restaurants, en soms zelfs op ferry- overtochten en tolwegen, dan kan de totale besparingen bij de ANWB hoger zijn. Ook de extra voordelen van de ANWB kaart, het vervangend legitimatiebewijs of de wa-verzekering kan voor mensen belangrijk zijn om voor de ANWB te kiezen.

Met veel korting een camperplaats boeken?

Wil je een kampeerkaart voor maximale kortingen op campingplaatsen of camperplaatsen in het laagseizoen dan is de CampingCard van ACSI absoluut aan te raden. Het kan je enorm veel kortingen geven waardoor de jaarlijkse abonnement al heel snel terugverdiend is.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *