Tip en trucs voor een weekendje weg met de camper

Een weekendje weg met de camper is toch anders dan meerdere weken op vakantie. Je hebt maar zeer beperkte tijd en dat is dus anders plannen. Voor een weekendje weg met de camper blijven wij bijna altijd in Nederland of net over de grens, zodat we niet heel veel tijd kwijt zijn met rijden.

Andere keuzes maken

Boeken of op de bonnefooi: Voor een weekend weg met de camper in Nederland boeken of reserveren wij altijd een camping. Dit in tegenstelling tot onze vakantie waarbij we meerdere weken weg zijn met de camper, waarbij we juist nooit boeken of reserveren. We gruwelen er zelfs van in de vakantie. Maar in de weekends kan het druk zijn op de campings in Nederland, zeker als het mooier weer wordt. Boeken of reserveren voor een camperplek is dan wel zinvol als je geen tijd hebt om te zoeken.

Camping of camperplaats: Als we een paar dagen weg gaan in Nederland staan we, bij voorkeur, op kleine campings met een mooi uitzicht. We boeken van te voren dus we weten niet altijd wat het weer gaat doen. Als het weer dan toch slecht is, wat wel eens voorkomt in Nederland 🙂 , dan kunnen we ons heerlijk in de camper vermaken. Met de laptop of een boek op schoot en uitzicht op weilanden, water of bos, ook dat is heerlijk ontspannen. Soms kan dit natuurlijk ook op mooie camperplaatsen. Voor 2 of 3 overnachtingen is het echter voor ons ook niet erg om iets meer te betalen.

Wat nemen we mee voor een weekendje weg met de camper in Nederland.

Fietsen: We nemen de fietsen mee in de camper als onze bestemming in Nederland is. Om het gewicht binnen de perken te houden gaat onze skottelbraai eruit met alle toebehoren. Ook geen extra gasflessen mee, als je die in de camper hebt staan. Met fietsen zitten we namelijk als snel aan ons maximaal te laden gewicht.

Boodschappen: We nemen alle boodschappen mee wat we nodig zijn, zodat we hier geen tijd meer aan hoeven te besteden. Meestal veel te veel, maar dat gewoon weer mee terug.

Kleding: Echt minimaal. Een extra set kleren als je kleren nat worden van de regen. Vaak geen mogelijkheid om snel te drogen. Voor de koudere avonden hebben we wel warme sloffen mee en een warme trui.

Waar gaan we heen voor een weekendje weg met de camper?

Natuur of stad: Wij zijn wandelaars en genieten enorm van de natuur. Dus zoeken we al snel een omgeving uit waar de natuur om de hoek ligt. En dat is in veel gebieden in Nederland. Maar af en toe kiezen we ook voor een grote stad om deze uitgebreid te bezoeken.

weekendje weg met de camper

Enkele plaatsen waar we meerdere keren zijn teruggekomen omdat het heerlijk wandelen is, maar ook schitterende plekken zijn om te vertoeven. Helaas wel reserveren;

  • Camping de Kop bij Middelaar – Een kleine camping, ca 15 plekken aan de Maas.
  • Camping Uitzicht bij Vorden – Een heel verzorgde camping, bij de boer, rond een grote vijver.
  • Camperplek camping Elderado bij Plasmolen – Camperplek aan de Mookerplas, ca 9 plekken zie bovenstaande foto.
  • Camperresort Bodelaeke bij Giethoorn – grotere camperplaats die je niet hoeft te boeken.

Natuurlijk zijn er heel veel mooie plaatsen waar je met de camper een weekendje kunt staan. Het is ook voor iedereen verschillend waarop geselecteerd wordt. Veel meer campings kun je vinden in de diverse camping-apps die er zijn of de campingboeken die nog steeds worden uitgegeven.

Kijk bijvoorbeeld op de site van de ACSI, in de webshop staan verschillende voorbeelden.

Andere interessante artikelen

ANWB card of ACSI card

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *